در سال ۱۹۸۶ اولین حلقه فیبر نوری در برابر کابل های مسی آزمایش شد . تا سال ۱۹۹۰ تحقیقات نشان داده است که FTTH نه تنها مقرون به صرفه است بلکه باعث ایجاد کسب و کار جدیدی برای مردم و دولت ها می گردد . در آن زمان طرفداران کابل مسی بر سر این مسئله که زوج سیم مسی قادر است .تا مقیاس مگابیت بر ثانیه پهنای باند لازم را تامین کند تلاش می کردند ، اما امروز مشخص شده است.که نیاز به پهنای باند به مقیاس گیگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است .
از سویی دیگر اپراتور های بیسیم ادعا می کنند که با استفاده از این فناوری نیازی به کابل مسی و فیبر نوری نیست . زیرا امواج رادیویی می توانند پهنای باند لازم را فراهم کنند. فناوری کابل مسی و بیسیم برای قرن بیستم قابل قبول بود . اما در قرن بیست و یک این FTTH است که پاسخگوی نیاز جوامع بشری است . تامین آپلینک تجهیزات بیسیمی که تعدادشان به سرعت رو به افزایش است خود بیانگر این است . که در هرجای این دنیا به فیبر نوری بیشتری نیاز است .
فشارهای وارده از جانب مشتریان، دولت و رقابت سرویس پروایدرها سبب سوق دادن آخرین بخش شبکه دسترسی (last-mile) به سمت فناوری آینده دار فیبر نوری گردیده است تا آن را جایگزین سیم مسی کند . FTTH هم در زمینه فناوری و هم از لحاظ اقتصادی بودن روشی تکامل یافته می باشد . و بهبود هزینه چه در زمینه تکنولوژی پایه و چه در زمینه نصب و راه اندازی سیستم چشمگیر بوده است و تداوم نیز مییابد . (Fiber to the Home) FTTH گونه ای از ارتباطات فیبر نوری است . که در آن فیبر نوری از یک سرویس دهنده local به کاربر نهایی در منازل و یا دفاتر کار رسیده است FTTH . برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و ژاپن اولین کشوری بود که یک پروژه بزرگ FTTH را اجرا کرد . همچنین FTTH آزادی بیشتری در زمینه مدیریت کسب و کار برای فراهم کنندگان این فناوری جدید ایجاد میکند .
این مطلب به ویژه در مقایسه با انعطاف ناپذیری و تحکم تحمیل شده . به فراهم کنندگان خدمات از جانب فناوری قرن نوزدهمی سیم مسی و سوئیچ مداری قابل توجه می باشد . به علاوه، سادگی و انعطاف پذیری سیستمهای فیبر نوری و مهمتر از همه، هزینههای پائین تر میتواند . موجب شتاب بخشیدن به افزایش ضریب نفوذ در بخش پایین دستی شکاف دیجیتال گردد . که در آن بیشتر افراد توانمندی مالی کمتری دارند FTTH .
از طریق پشتیبانی از فرصتهای شغلی و کسب وکارهای جدید که در آنها دوری فاصله، دیگر مانع به شمار نمیرود . میتواند سهم عمده ای در بهبود وضعیت اقتصادی مناطق حومهای و روستایی داشته باشد . FTTH همچنین مقررات جدیدی به همراه خود خواهد آورد . و باعث به روز شدن مقررات و تغییر قوانین رگولاتوری و رقابت متداول قدیمی به ارث گرفته شده از دوره سیم مسی می گردد . البته معمولا هر تحول فناوری در هر جامعهای نقاط ضعفی هم به همراه دارد و FTTH نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد . به ویژه این که باید این موضوع را درک کرد . که قرار دادن چنین ظرفیت بالایی در بخش دسترسی در دستهای هر سرویس دهنده ای . قدرتی انحصاری به آن سرویس دهنده خواهد داد و در این خصوص لازم است تدابیر خاصی اندیشیده شود . شاید در نگاه اول دیگر تکنولوژیهای ارتباطی بیش از FTTH استفاده می شوند اما در حقیقت FTTH چراغ سبزی به آینده است . برای کسانی که آینده نگر هستند FTTH یک راه حل درست می باشد .